IGSU a lansat cea de-a doua navă multirol de căutare-salvare a persoanelor dispărute pe mare3Foto© antena3.ro

IGSU a lansat cea de-a doua navă multirol de căutare-salvare a persoanelor dispărute pe mare

, 5 știri, 34 vizualizări

Nava multirol este capabilă să opereze în toate anotimpurile, în Marea Neagră și Marea Mediterană, și este proiectată, echipată și construită pentru o durată de viață de minim 30 de ani. Este capabilă să execute misiuni operative continue, fără aprovizionare și realimentare până la trei zile, asigurând condițiile de trai și deservirea tehnicii de la bord și este echipată cu sisteme de stingere a incendiilor, inclusiv instalații de autoprotecție.

De asemenea, nava este echipată cu platformă transfer elicopter (Winch-Only) și/sau lansarea/recuperarea a UAV (UnmannedAerialVehicle), dar și cu radare, cameră supraveghere (zi - noapte), ambarcațiuni de intervenție rapidă pentru salvare, precum și sistem „rescue star” cu macara.

Lungimea totală a navei este de 51,32 m, iar lățimea totală de 9,41 m.

Nava poate desfășura misiuni de localizare și lichidare a incendiilor izbucnite la bordul navelor, platformelor maritime de extracție și foraj, inclusiv extragerea persoanelor aflate în pericol și stingerea incendiilor apărute ca urmare a aprinderii produselor petroliere deversate accidental pe suprafața apei.