IKEA recheamă în magazin un produs vândut încă de anul trecut3Foto© businessmagazin.ro

IKEA recheamă în magazin un produs vândut încă de anul trecut

, 5 știri, 22 vizualizări

IKEA îndeamnă toți clienții care au  cana de voiaj TROLIGTVIS marcată „Made in India” să nu o  mai folosească. Rapoartele de testare recente arată că produsul poate transmite substanțe chimice care depășesc limitele prescrise. Prin urmare, IKEA solicită clienților care dețin această cană de voiaj să o returneze în orice magazin IKEA pentru rambursarea integrală a contravalorii acesteia, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentații companiei.

IKEA tratează siguranța produselor cu foarte multă seriozitate. Toate tipurile de produse IKEA sunt testate constant și respectă standardele și legislația aplicabile, precum și cerințele proprii ale IKEA. IKEA a primit recent rapoarte de testare care arată că TROLIGTVIS cana de voiaj poate transmite cantități de ftalat de Dibutil (DBP) care depășesc limitele prescrise.

De foarte mulți ani, IKEA a decis să interzică utilizarea tuturor ftalaților în produsele care intră în contact cu alimentele și, prin urmare, a oprit vânzarea acestei căni în timpul anchetei. Investigația a arătat că TROLIGTVIS cană de voiaj   marcată „Made in India” poate fi afectată și IKEA  recheamă acum produsul chiar dacă riscul asupra sănătății este foarte scăzut.