Ikea Romania a eliminat din oferta produsele din plastic de unica folosinta2Foto© wall-street.ro

Ikea Romania a eliminat din oferta produsele din plastic de unica folosinta

, 6 știri, 19 vizualizări

”Avem ambiția ca, până în 2030, tot plasticul din produsele IKEA să provină din materiale regenerabile sau reciclate. Aceasta este o parte importantă a strategiei noastre de sustenabilitate, People and Planet Positive. Din acest motiv, am eliminat plasticul de unică folosință atât din gama de produse pentru casă, cât și din restaurantele, cafenelele și bistrourile noastre. Este unul dintre numeroasele noastre demersuri pentru reducerea poluării cu plastic din obiecte de unică folosință”, se arată într-un comunicat oficial al retailerului de mobilă.

Potrivit anunțului, au fost eliminate și produsele din plastic de unică folosință folosite în scopul servirii în restaurantele și bistrourile IKEA, cum ar fi paiele, paharele, tacâmurile, farfuriile și agitatoarele pentru băuturi.

„Eliminarea plasticului de unică folosință din produsele noastre de pentru casă și din restaurantele, cafenelele și bistrourile noastre este un pas important pentru a ajuta clienții și compania noastră să contribuie la o lume fără deșeuri”, a anunțat Aldo Lele, Manager Sustenabilitate IKEA SEE.