Ilegalitate majoră la vârf, în ultima ședință a Guvernului Orban! Avizele pentru 21 de ordonanțe de urgență, cerute după adoptare10Foto© economie.hotnews.ro

Ilegalitate majoră la vârf, în ultima ședință a Guvernului Orban! Avizele pentru 21 de ordonanțe de urgență, cerute după adoptare

, 44 știri, 23 vizualizări

Iată ce spune Dumitru Coarnă, membru CES și președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

„Observ că avem pe ordinea de zi mai multe puncte care reprezintă acte juridice adoptate de către Guvernul României în ședința din 4.02.2020. Acest lucru, în opinia mea, încalcă Legea 248/2013, modificată prin OUG 30/2016, care stipulează foarte clar. E vorba de atribuțiile Consiliului Economic și Social.

Articolul 5 ne spune că CES exercită următoarele atribuții: avizează proiecte de acte normative. Noi suntem puși în fața faptului împlinit să emitem avize pe niște acte normative adoptate. Eu cred că sunt încălcate principiile constituționale”, a spus Coarnă, citat de hotnews.ro. Coarnă a mai spus că sunt puși în fața faptului împlinit.