Important este începutul de joc3Foto© libertatea.ro

Important este începutul de joc

, 4 știri, 21 vizualizări

Naționala Under 21 a României întâlnește azi, de la ora 20.00, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, selecționata Finlandei, iar marți, de la 19.30, va înfrunta Irlanda de Nord pe Stadionul „The Showgrounds” din Ballymena, în Grupa 8 preliminară a CE de tineret din 2021.

Selecționerul Mirel Rădoi a declarat că formația sa trebuie să marcheze repede pentru a-și putea face ușoară partida cu Finlanda. „Important este începutul de joc. Pentru că dacă vom începe bine ne putem face ușoară partida. Dacă începem slab vom avea probleme, pentru că Finlanda este o echipă care începe destul de agresiv. Sperăm să fie prima partidă în care să marcăm până la pauză”, a afirmat Rădoi făcând referire la faptul că naționala U21 nu a înscris în prima repriză în niciunul dintre cele trei meciuri disputate acum în preliminarii.

Rădoi spune că Finlanda și celelalte echipe nordice încearcă să practice un joc combinativ în ultima perioadă. „M-am uitat la finlandezi, dar și la suedezi și danezi, și în ultimii 3-4 ani au încercat să aducă fie antrenori străini, fie directori tehnici străini, în special din țările unde se joacă un fotbal elaborat, cu construcție de la portar.