În curând, asigurarea RCA va permite decontarea directă a daunelor pentru șoferii păgubiți4Foto© businessmagazin.ro

În curând, asigurarea RCA va permite decontarea directă a daunelor pentru șoferii păgubiți

, 13 știri, 41 vizualizări

Potrivit unui proiect legislativ propus Guvernului de către ASF, asigurarea RCA va permite decontarea directă a daunelor pentru toți șoferii. În momentul de față, procedura este opțională și vine cu un extra-cost. Însă odată cu schimbarea legislației, șoferii vătămați își vor acoperi daunele direct de la asigurătorul la care are polița RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară pregătește o schimbare radicală, care îi va afecta pe toți șoferii. Este vorba despre modificarea procedurii în ceea ce privește decontarea daunelor de la firmele de asigurări. Demersul adus în discuție și propus de ASF autorităților va fi obligatoriu pentru toți șoferii.

Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat că lucrează, cu acordul premierului, pentru a urgenta schimbarea legislației privind decontarea directă a daunelor RCA. Această procedură, care este opțională în prezent, le-ar permite șoferilor să își încaseze daunele direct de la asigurătorul cu care a încheiat o poliță RCA.