În perioada de izolare căutarea „case de vânzare” a crescut cu 83% pe Google4Foto© wall-street.ro

În perioada de izolare căutarea „case de vânzare” a crescut cu 83% pe Google

, 5 știri, 32 vizualizări

Cele mai multe căutări pe această expresie s-au înregistrat în București (cca. 30%), care se află la o distanță foarte mare de celelalte mari orașe precum Timișoara, Brașov, Cluj sau Constanța, care au între 3,5 și 4,4% dintre căutări. Cele mai căutate tipuri sunt casele normale, însă se observă și o ușoară creștere în ceea ce privește casele „pasive” sau „smart”.

Izolarea socială a modificat preferințele locative ale românilor, care prezintă un interes crescut pentru achiziția de case. Expresia „case de vânzare” a cunoscut pe Google o creștere de 83% în luna iunie, comparativ cu martie 2020, conform unei agenții de marketing online, după cum notează startupcafe.ro.

La cel mai înalt nivel din ultimii ani

„Am observat în ultimele luni o nouă tendință în materie de preferințe imobiliare, respectiv un interes crescut al românilor pentru achiziția de case, creat pe fondul perioadei de izolare socială. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, dezvoltatorii imobiliari trebuie să-și aducă proiectele în atenția posibililor cumpărători prin diverse metode, cea mai potrivită în acest context fiind promovarea online”, a declarat Paul Smarandache, managing partner al agenției Search Ads.