În primele șapte luni ale anului, investițiile străine directe au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani© romaniatv.net

În primele șapte luni ale anului, investițiile străine directe au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani

, 5 știri, 13 vizualizări

Vasilica Dăncilă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că investițiile străine în țara noastră au ajuns, în primele șapte luni ale anului, la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, înregistrând totodată și o creștere de peste 22 la sută față de perioada similară a anului trecut. Dăncilă a mai spus că România este pe locul trei în ierarhia țărilor cu cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală și de Est.

Dăncilă a declarat că a convocat o ședință de guvern, a doua din această săptămână, având în vedere că săptămâna viitoare se va afla într-o vizită de lucru în SUA.

“Am convocat astăzi a doua ședința de guvern din această săptămână pentru a adopta proiectele pregătite deja de ministere, având în vedere că săptămâna viitoare, voi conduce delegația guvernamentală într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Vrem să ne asigurăm că lucrurile se derulează normal, că proiectele guvernamentale sunt puse în aplicare fără întârziere, dar în același timp acționăm pentru stimularea și atragerea investițiilor”, a afirmat premierul.