Înalta Curte de Casație și Justiție a schimbat procurorul DNA cu unul de la secția specială în dosarul Horia Simu-Șerban Pop3Foto© bzi.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a schimbat procurorul DNA cu unul de la secția specială în dosarul Horia Simu-Șerban Pop

, 4 știri, 30 vizualizări

Instanța supremă consideră că poate participa la procesul în care se rejudecă apelul Alinei Bica doar un procuror de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, și nu procurorul desemnat de DNA. Luna trecută, tot ÎCCJ a decis că, în dosarul privind controlul judiciar al Laurei Kovesi, nu poate participa Secția specială cu procuror de ședință, ci un reprezentant al Secției Judiciare din Parchetul General.

Înalta Curte de Casație și Justiție va relua, pe 10 iunie, procesul în care se rejudecă apelul din dosarul în care fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată la patru ani de închisoare, după ce, în 19 aprilie, un complet de 5 judecători a admis contestația în anulare formulată de aceasta.

Interesant este că magistrații au decis, ieri, eliminarea din proces a procurorului de ședință din partea DNA, pe care l-au înlocuit cu un reprezentant al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Măsura este exact inversă celei luate, luna trecută, tot de Înalta Curte, atunci când s-a judecat ridicarea controlului judiciar instituit împotriva Laurei Codruța Kovesi.