Incepând de astăzi poți beneficia de 15.000 de euro finanțare, în Programul Casa Eficientă Energetic9Foto© mediafax.ro

Incepând de astăzi poți beneficia de 15.000 de euro finanțare, în Programul Casa Eficientă Energetic

, 17 știri, 88 vizualizări

S-a dat startul în programul Casa Eficientă Energetic. De astăzi, poți beneficia de o finanțare nerambursabilă de 15.000 euro (70.000 de lei), dacă vrei să-ți eficientizezi energetic locuința. Programul are un buget de 430 milioane de lei și aproximativ 9.000 de proprietari de case din România se vor putea înscrie. Pentru a fi eligibil în acest proiect, eficiența energetică din locuința ta trebuie să crească cu cel puțin o clasă energetică după implementare. După aprobarea dosarului, lucrările pot începe și se pot derula într-o perioadă de maximum 18 luni.

"Cele mai multe case nu sunt bine izolate. De aceea, pierderile de energie ajung până la 30%, prin pereții exteriori, 25% prin geamuri sau acoperiș. Se știe că astăzi, sectorul clădirilor este unul dintre cei mai mari consumatori de energie și cea mai mare sursă de gaze cu efect de seră. Programul nostru are o mare componentă de mediu, dar și una economică și socială: o astfel de investiție duce la reducerea la jumătate a facturilor de energie și, implicit, la scăderea consumului național de energie", spune ministrul Costel Alexe.

Pentru cele mai importante știri ale zilei, transmise în timp real și prezentate echidistant, dați LIKE paginii noastre de Facebook!