Închisoare cu suspendare pentru 19 polițiști din Brăila acuzați de luare de mită© puterea.ro

Închisoare cu suspendare pentru 19 polițiști din Brăila acuzați de luare de mită

, 6 știri, 22 vizualizări

Biroul Rutier, Serviciul Rutier și Biroul Ordine Publică, dintr-un număr total de 22 de agenți trimiși în judecată în 2015, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, potrivit unui comunicat de presă remis marți de DGA - SJA Brăila, scrie Agerpres.

În fapt, ofițerii Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului General, au efectuat cercetări în urma cărora, la data de 25 mai 2015, s-a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 22 agenți de poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada 17 ianuarie - 21 aprilie 2015 (aproximativ 3 luni), grupul format din cei 22 de polițiști a săvârșit un număr total de 127 de acte materiale și 4 situații de complicitate. Complexitatea cazului rezidă în caracterul de fenomen al comportamentului agenților de poliție, aceștia obținând sume de bani de la conducătorii auto care încălcau regulile privind circulația pe drumurile publice, în mod constant și prin moduri de operare similare", se mai arată în comunicatul DGA - SJA Brăila.