Închisoare pe viață pentru Ridouan Taghi, cel mai temut traficant de droguri din Olanda4Foto© observatornews.ro

Închisoare pe viață pentru Ridouan Taghi, cel mai temut traficant de droguri din Olanda

, 4 știri, 20 vizualizări

"Îi condamnăm pe toți suspecții. Ridouan Taghi primește închisoare pe viață", a anunțat judecătorul (neidentificat din motive de securitate) al unui tribunal - foarte bine păzit - din Amsterdam, care a condamnat și alți 16 membri ai cartelului. Ridouan Taghi a fost acuzat că a condus cartelul de droguri supranumit "Mocro Maffia". El și coinculpații au fost judecați pentru șase crime și patru tentative de omor.

Ceilalți șaisprezece suspecți au primit pedepse cuprinse între un an și nouă luni de închisoare și detenție pe viață. Verdictul a fost pronunțat la aproape șase ani de la începerea procesului, într-o sală de judecată extrem de securizată, cunoscută sub numele de "Bunker"-ul, amenajată la periferia orașului Amsterdam.

Ridouan Taghi, în vârstă de 46 de ani, care s-a născut în Maroc și a crescut în Olanda, este considerat creierul unui grup internațional de crimă organizată, ale cărui rădăcini se află parțial în țările Benelux. Cartelul era cunoscut sub numele comun de "Mocro Maffia" din cauza originilor marocane ale mai multor membri ai săi. Termenul se referă de fapt la un grup de bande infracționale considerat a fi unul dintre cei mai mari distribuitori de cocaină din Țările de Jos.