Incidente violente la Londra. Revoltă mondială fără precedent declanșată de moartea lui George Floyd12Foto1Video© romaniatv.net

Incidente violente la Londra. Revoltă mondială fără precedent declanșată de moartea lui George Floyd

, 15 știri, 320 vizualizări

Australia a fost prima care a deschis balul indignării mondiale. Mii de oameni au manifestat în toată țara, fluturând bannere pe care scria "Nu pot respira", referire la cuvintele lui George Floyd, al cărui gât a fost obstrucționat aproape nouă minute de genunchiul ofițerului de poliție care-l aresta pentru o infracțiune minoră.

Pentru organizatorii australieni, care au rămas insensibili la apelul guvernului de a rămâne acasă din cauza crizei de sănătate, cazul lui Floyd are multe ecouri în țara lor. Aceștia au explicat că au dorit să denunțe și rata foarte mare de închisoare în rândul aborigenilor, precum și decesele - peste 400 în ultimii treizeci de ani - ale membrilor acestei comunități în timp ce erau reținuți de poliție.

La Londra, ignorând instrucțiunile oficiale de distanțare pentru a combate răspândirea noului coronavirus, dar cu fețele acoperite cu o mască de protecție în cazul unora, sute de manifestanți s-au adunat în fața Parlamentului, ținând pancarte cu sloganul "Black Lives Matter" (Viețile negrilor contează).