Industria României crește prin programele adoptate de Guvern4Foto© puterea.ro

Industria României crește prin programele adoptate de Guvern

, 11 știri, 5 vizualizări

Cifrele Eurostat plasează țara noastră pe locul 5 printre țările membre cu cele mai importante creșteri ale producției industriale din blocul comunitar din ultimele luni. Iar această tendință este confirmată și de ultimele date ale Institutului Național de Statistică, publicate pe 17 aprilie, care arată că cifra de afaceri în industrie, pe total piața internă și piața externă, a crescut în februarie, atât față de luna ianuarie 2024, cu 11,7%, cât și față de luna februarie 2023, cu 8,2%.

Pe marile grupe industriale, față de luna trecută, creșteri înregistrate au fost: industria bunurilor de folosință îndelungată (+18,1%), industria bunurilor intermediare (+17,0%), industria bunurilor de capital (+11,0%), industria bunurilor de uz curent (+5,9%) și industria energetică (+5,6%).

Aceste date reconfirmă viabilitatea direcției asumate de premierul Ciolacu în programul de guvernare de a face din investiții motorul de creștere economică al României. PSD și-a propus în programul de guvernare să mizeze pe dezvoltarea producției interne și crearea de noi locuri de muncă, și reindustrializarea României prin scheme de ajutor de stat și facilități pentru producția autohtonă.