Infecția cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice, confirmată oficial la doi bebeluși născuți la Maternitatea Giulești5Foto© hotnews.ro

Infecția cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice, confirmată oficial la doi bebeluși născuți la Maternitatea Giulești

, 21 știri, 10 vizualizări

Doi dintre cei trei copii internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" și care au fost născuți la Maternitatea Giulești au stafilococ MRSA, iar în cel de-al treilea caz, rezultatul este negativ.

La Spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost internați cinci copii născuți prin cezariană la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" în perioada 25 martie - 30 aprilie, cu posibile infecții stafilococice, apărute după externarea lor din maternitate și internați ulterior în alte unități sanitare.

"Din cele cinci cazuri, doi copii au fost externați, iar din cei trei copii internați în prezent la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar în cel de-al 3-lea caz, rezultatul este negativ", informează, vineri, Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.