Informații explozive în scandalul din SUA: Oficiali români, sosiți la Casa Albă pe ușa din spate4Foto© romaniatv.net

Informații explozive în scandalul din SUA: Oficiali români, sosiți la Casa Albă pe ușa din spate

, 9 știri, 11 vizualizări

Oficiali români au sosit la Casa Albă, neinvitați oficial, invocând numele ambasadorului SUA în UE Gordon Sondland. Informația a fost oferită de o fostă consilieră de la Casa Albă, în cadrul anchetei privind procedura de demitere a lui Donald Trump. În materialul din New York Times, care prezintă bizara situație, nu este precizat numele oficialilor români.

O fostă consilieră de la Casa Albă pe probleme de politică externă a declarat că l-a considerat pe Gordon Sondland, ambasadorul Statelor Unite la Uniunea Europeană, drept un potențial risc de securitate națională din cauză că nu ar fi pregătit pentru această poziție, au declarat pentru The New York Times surse apropiate anchetei, potrivit G4media.ro.

Fosta consilieră, Fiona Hill, a susținut, între altele, că invitațiile făcute de Gordon la Casa Albă erau ”foarte neobișnuite și nu erau comunicate altora, culminând cu situația în care oficiali români au sosit la Casa Albă fără inivitație prealabilă, fiind invocat numele lui Sondland”, notează The New York Times.