Instanța supremă sesizează Curtea Constituțională, la cererea REPER, privind ordonanța de comasare a alegerilor5Foto© romanialibera.ro

Instanța supremă sesizează Curtea Constituțională, la cererea REPER, privind ordonanța de comasare a alegerilor

, 6 știri, 42 vizualizări

"Avocatul Poporului a organizat, ieri, un vot prin care a decis să nu conteste la Curtea Constituțională Ordonanța privind comasarea alegerilor. Este o informație pe care o avem din interiorul instituției Avocatul Poporului. În statul român și în ordinea constituțională, partidele politice sunt obligate să vegheze la respectarea Constituției, la respectarea statului de drept.

Venim astăzi în fața Curții Constituționale cu o solicitare excepțională, cu o acțiune oblică, prin care cerem, pe baza Constituției, care la articolul 8 prevede că partidele politice sunt un garant al respectării naționale, depunem în speranța că mai avem totuși o Curte Constituțională, către domnul Marian Enache (președintele CCR - n.r.), acest demers constituțional.

Sperăm, având în vedere că suntem partid parlamentar, având în vedere că a noastră calitate este recunoscută de Constituție, ca această acțiune să fie admisă și să avem măcar parte de o judecată din partea plenului Curții Constituționale", a precizat Simion, într-o declarație de presă, în fața CCR.