Intervenție pe viscol a salvamontiștilor și jandarmilor pentru scoaterea din nămeți a unei mașini cu patru pasageri2Foto© libertatea.ro

Intervenție pe viscol a salvamontiștilor și jandarmilor pentru scoaterea din nămeți a unei mașini cu patru pasageri

, 5 știri, 23 vizualizări

"Jandarmii montani de la Postul Zănoaga, salvamontiștii și angajați ai ISU Dâmbovița au intervenit, în urma unui apel la 112, pentru sprijinirea unor persoane aflate în dificultate în Munții Bucegi.

Cei patru turiști, două tinere și doi copii minori, unul în vârstă de 4 ani și celălalt de 11 ani, din municipiul București, se deplasau cu autoturismul pe DJ 713 Dichiu-Piatra Arsă (traseu turistic închis circulației rutiere pe timp de iarnă), iar la aproximativ 5 km de cabana Dichiu mașina a derapat și a rămas blocată în șanțul de pe marginea drumului, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile", precizează IJJ Dâmbovița.

Niciuna dintre persoanele aflate în mașina care a derapat nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Ajunși la fața locului, jandarmii montani, salvamontiștii și echipa de la ISU Dâmbovița au acționat pentru deblocarea autovehiculului. Acțiunea s-a încheiat după circa 2 ore și jumătate și nu s-a impus acordarea de îngrijiri medicale turiștilor, care s-au întors la domiciliul din București", informează IJJ Dâmbovița.