Interviu cu ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă2Foto© agerpres.ro

Interviu cu ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă

, 6 știri, 23 vizualizări

Ministrul apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut miercuri o întâlnire cu secretarul american al apărării, Mark T. Esper, în marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO de la Bruxelles, cei doi oficiali discutând principalele subiecte de cooperare cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât și în context aliat, informează MApN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN), discuțiile purtate au evidențiat ritmul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, precum și perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, ca elemente esențiale pentru asigurarea securității țării noastre și a stabilității în regiune.

Principalele direcții de acțiune vizate sunt asigurarea unei prezențe sporite a forțelor militare americane pe teritoriul național și în regiunea Mării Negre, dezvoltarea cooperării tehnico-militare, intensificarea programului de exerciții desfășurate pe teritoriul României, în cadru aliat și bilateral cu forțele SUA, cu obiectivul general de consolidare a prezenței și vizibilității NATO pe segmentul sudic al flancului estic, menționează MApN.