Investiți în România, un proiect ZF & CEC Bank. „România are nevoie de o strategie în sectorul alimentar și viticol“5Foto4Video© zf.ro

Investiți în România, un proiect ZF & CEC Bank. „România are nevoie de o strategie în sectorul alimentar și viticol“

, 5 știri, 85 vizualizări

România are nevoie de o strategie clară de imagine pentru promovarea pro­duselor sale alimentare și a vinu­ri­lor, consideră Marian Olteanu, gene­ral manager al Gramma Wines, și Florin Iri­mescu, proprietarul Valeputna, amân­doi invitați în cadrul emisiunii Investiți în România.

În lipsa unor astfel de strategii pro­dusele românești nu înregistrează vânzări notabile la export și depind în mare parte de piața internă. În acest context, francezii de la Lactalis au închis rapid două fabrici de lactate, iar Ministerul Agriculturii a aflat decizia din presă, lucru de neimaginat în Franța.

„Mergem la export, dar o temă nelă­murită este strategia de promovare a sectorului viticol. Italia are pizza, pas­te și vin, Franța are vin și brânzeturi. Când spui de România, nu spui deloc vin. Avem nevoie de o strategie adaptată la vremurile noastre“, explică Marian Olteanu.