Investitie de un milion de euro la Salina Praid2Foto© business24.ro

Investitie de un milion de euro la Salina Praid

, 5 știri, 8 vizualizări

Noua instalație de preparare sare în subteran conduce la creșterea eficienței activității și a calității produselor, inclusiv eliminarea poluării provocată de vechea instalație, se precizează în comunicat.

"Instalația de preparare în subteran are o capacitate de producție de 100.000 t/an. Amplasamentul instalației în subteran permite constituirea unui stoc de circa 30-40% de sare gema necesar în perioada de iarnă, din volumul din producția anuală a Sucursalei Salina Praid, fiind eliminate cheltuielile de transport de la suprafață în subteran.

Societatea Națională a Sării are în proiect la Sucursala Salina Praid, remodelarea fluxurilor de ambalare, brichetare și încărcare la suprafață. De asemenea, Societatea Națională a Sării intenționează să realizeze fluxuri modernizate și la sucursalele Salina Ocna Dej și Salina Târgu Ocna. În Planul de investiții aprobat pentru anul 2019, sunt prevăzute aceste obiective de investiții, iar în prezent procedurile de achiziție sunt în curs de desfășurare", menționează documentul.