Investiție majoră pentru o fabrică de corpuri de iluminat© zf.ro

Investiție majoră pentru o fabrică de corpuri de iluminat

, 5 știri, 9 vizualizări

Grupul “Liting Universal” din China a deschis la Braila o fabrică specializată în producția de corpuri de iluminat, după ce a primit în 2017 un ajutor de stat în valoare de 1,3 milioane de euro. Noua unitate de producție a companiei Glorious Lighting SRL, cu o valoare investițională de 17 milioane de euro, va angaja, într-o primă fază, 200 de persoane. Compania plănuiește să mai investească, în următorii cinci ani, 15 milioane de euro și să ajungă la un număr de 800 de angajați, conform unui comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

„Decizia grupului chinez “Liting Universal” de a se extinde pe piața din România reprezintă, în opinia mea, un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri internațional, o dovadă, prin puterea exemplului, că în România se pot implementa și dezvolta proiecte viabile, că suntem un partener credibil pentru dezvoltarea unor afaceri de succes”, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu la evenimentul de la Brăila. Odată cu finalizarea fabricii, Brăila devine, de asemenea, locația Centrului European pentru producție, dar și Hub-ul companiei pentru operațiuni în alte regiuni ale Europei.

În anul 2016, InvestRomania a avut primele discuții cu reprezentanții grupului, în vederea analizării extinderii acestuia în Europa. „În urma vizitelor care au avut loc în România și în alte țări europene, țara noastră a fost aleasă pentru  implementarea acestui proiect. Echipa InvestRomania din cadrul MMACA a oferit asistență tehnică grupului pe tot parcursul procesului decizional, organizând vizite în țară și întâlniri cu factorii de decizie la nivelul administrației locale”, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu despre relația autorităților române cu investitorul chinez.