Investiții de 8-9 miliarde de euro la Centrala nucleară de la Cernavodă - anunțul premierului7Foto© wall-street.ro

Investiții de 8-9 miliarde de euro la Centrala nucleară de la Cernavodă - anunțul premierului

, 16 știri, 25 vizualizări

"Pentru Centrala Nucleară avem planuri mari, obiectivul nostru este să realizăm investiții de 8-9 miliarde de euro, investiția privind retehnologizarea Reactorului 1, de asemenea, investiția privind construcția reactoarelor 3 și 4. De la instalarea Guvernului nostru, există o schimbare de abordare, vrem să realizăm aceste investiții cu parteneri serioși din zona euro-atlantică, parteneri care să aibă expertiza, tehnologia necesară pentru a putea susține realizarea acestor investiții fundamentale pentru dezvoltarea economică a României.

În cel mai scurt timp, ca urmare a constituirii unei echipe la nivel guvernamental, mandatat să exploreze cele mai bune variante pentru realizarea investițiilor, vom negocia și vom semna acorduri astfel încât să putem să demarăm aceste investiții fundamentale pentru România.

Apreciez rezultatele echipei manageriale de la Cernavodă, care a reușit scăderea cu aproximativ 10% a costurilor în special pe posturile de mentenanță, creșterea profitului cu 120 de milioane și în aceste condiții și creșterea venitului brut al angajaților de la 9 mii și ceva la 14 și ceva. Guvernul tratează cu deosebită seriozitate CNE Cernavodă și investițiile care trebuie realizate aici la Cernavodă", a declarat premierul.