Investițiile imobiliare din România depășesc 117 milioane de euro, în primul trimestru2Foto© adevarul.ro

Investițiile imobiliare din România depășesc 117 milioane de euro, în primul trimestru

, 7 știri, 10 vizualizări

Piața locală de investiții s-a situat peste cea din Slovacia, care a ajuns la 86,5 milioane de euro în primele trei luni ale anului, dar sub piețele din Cehia, Austria și Polonia, fiecare realizând volume investiționale de peste 700 milioane de euro. Cea mai importantă tranzacție vizează sectorul spațiilor comerciale și constă în achiziționarea la nivel național a portofoliului de parcuri de retail al Prime Kapital, de către MAS Real Estate, printr-un acord de 113 milioane de euro.

„Am asistat la un prim trimestru mult mai bun decât în 2018, când în primele trei luni nu s-au înregistrat tranzacții majore. Într-adevăr, tranzacția celor nouă centre comerciale ale Prime Kapital este una dintre cele mai mari vânzări de portofoliu din ultimii ani.

Totuși, faptul ca aceasta a dominat primul trimestru la nivelul pieței arată o anumită fragilitate a acesteia, dar și o oportunitate de creștere” a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE România. „O schimbare notabilă, care a fost anunțată de anul trecut, este decizia unor investitori tradiționali, ca Globalworth și NEPI Rockcastle, de a se  concentra și pe alte piețe, cum este Polonia.