Investitorii imobiliari din Europa se orientează către orașele mari și active minim perturbate de criza sanitară© incont.stirileprotv.ro

Investitorii imobiliari din Europa se orientează către orașele mari și active minim perturbate de criza sanitară

, 6 știri, 42 vizualizări

Conform raportului Emerging Trends in Real Estate 2021, alte segmente care vor beneficia de o cerere relativ stabilă sunt centrele de date, clădirile științelor vieții (companii farmaceutice, de biotehnologie și de dispozitive medicale), energie nouă/infrastructură, industrialul și turnurile de comunicații.

"Pandemia a forțat milioane de persoane să lucreze de acasă, a închis magazinele cu amănuntul și a accelerat schimbările structurale care au afectat trei sectoare principale ale lumii imobiliare - birouri, comerț cu amănuntul și ospitalitate. Astfel că beneficiarii pieței din acest an sunt activele din sectoare minim perturbate și beneficiare ale digitalizării accentuate din ultimul an. În România, tendințele sunt similare cu cele din Europa și vedem un apetit crescut pentru investițiile în rezidențial și logistică", a declarat Francesca Postolache, Partener PwC România.

Potrivit raportului, având în vedere creșterea puternică a muncii la distanță și modul în care această tendință ar putea evolua pe termen lung, niciun sector de birouri nu figurează în primele zece proprietăți imobiliare ale acestui an.