Iohannis a discutat cu SUA despre securitatea energetică

Iohannis a discutat cu SUA despre securitatea energetică4Foto© bzi.ro

Iohannis a discutat cu SUA despre securitatea energetică

, 14 știri, 21 vizualizări

În cadrul întâlnirii, cei doi au discutat despre securitatea energetică, context în care a fost subliniat rolul României în regiune pentru diminuarea dependenței energetice. „Cu prilejul întâlnirii a avut loc și un schimb de opinii cu privire la alte teme de interes de pe agenda internațională și regională, cu accent pe tematica securității energetice – fiind subliniat rolul foarte important al României în regiune pentru diminuarea dependenței energetice, Vecinătatea Estică și Procesul de Pace din Orientul Mijlociu”, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis i-a transmisn subsecretarului de stat pentru afaceri politice al SUA că una dintre prioritățile în politica externă a României rămâne întărirea relației transatlantice, din poziția de stat care este „dedicat în egală măsură atât proiectului european, cât și Parteneriatului Strategic cu SUA”.

„În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că relația transatlantică este importantă atât pentru securitatea și prosperitatea comune ale Uniunii Europene și ale SUA, fiind în același timp și elementul coeziv fundamental al NATO, cât și pentru setul esențial de valori democratice ale comunității occidentale din care facem parte împreună”, precizează Administrația Prezidențială.

Am avut adineauri un dialog deschis și constructiv cu președintele Juncker și cu comisarii europeni. Cred că suntem bine pregătiți pentru perioada dificilă, dar interesantă și credem cu rezultate, pe care o începem acum. Noi considerăm Comisia Europeană un partener important
Klaus Iohannis,
Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Juncker: România este…
Viitorul proiectului european trebuie să aibă o bază consensuală și să răspundă așteptărilor cetățenilor europeni. Sunt încrezător că următoarele șase luni ne vor oferi ocazia să lucrăm împreună în mod constructiv și să dezvoltăm cooperarea noastră pentru atingerea acestor obiective. Personal, sunt foarte angajat în acest demers important pentru România, dar știu că toată lumea de la noi este foarte angajată și hotărâtă să ne prezentăm bine  și foarte bine
Klaus Iohannis,
Klaus Iohannis, despre preluarea președinției Consiliului…