Iohannis are susținerea Ungariei în cursa pentru șefia NATO3Foto© puterea.ro

Iohannis are susținerea Ungariei în cursa pentru șefia NATO

, 6 știri, 65 vizualizări

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a vizitat Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, și a vorbit și despre candidatura lui Klaus Iohhanis pentru funcția de secretar general al NATO. Iohannis se pare că are susținerea Ungariei în cursa pentru conducerea NATO! A spus-o chiar ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care a declarat vineri că este îmbucurător faptul că Europa Centrală are, în sfârșit, un candidat pentru funcția de secretar general al NATO.

Szijjarto a reafirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că Guvernul de la Budapesta nu îl va sprijini pe olandezul Mark Rutte pentru șefia NATO și a explicat și care este motivul.

„Eu așa cred că astăzi rezultatul alegerii secretarului general al NATO are aceeași șansă ca și la Loto 6/49. Eu pot să vă spun două lucruri în ceea ce privește poziția Ungariei. Noi, sigur, nu o să sprijinim candidatura lui Mark Rutte. Nu-l vom sprijini! Cum am putea sprijini un om care anterior a zis că Ungaria trebuie îngenuncheată.