Iohannis, avertisment pentru Guvern și MApN3Foto© stirileprotv.ro

Iohannis, avertisment pentru Guvern și MApN

, 7 știri, 31 vizualizări

Președintele Iohannis a susținut, miercuri, la Palatul Cotroceni, o alocuțiune în cadrul conferinței internaționale „Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări și strategii pentru coerența măsurilor din regiunea Mării Baltice și a celor din regiunea Mării Negre”.

„Acum șapte decenii a avut loc un moment istoric, care a creat condițiile pentru existența unei lungi perioade de pace și prosperitate, printr-un angajament politic și militar solid, fără precedent, bazat pe valori și principii comune. Acest angajament este la fel de important acum ca și atunci. Acum, ca și atunci, relația transatlantică dă forță Alianței, oferind posibilitatea adaptării constante a acesteia”, a afirmat președintele.

El a menționat că tema propusă de CEPA pentru dezbaterea de astăzi este deosebit de oportună, pentru că se va discuta despre întărirea flancului estic al NATO, analizând provocările și identificând strategiile pentru a asigura coerența măsurilor de apărare din regiunea Mării Baltice cu cele din regiunea Mării Negre – toate acestea fiind condiții esențiale pentru întărirea eficientă a flancului estic al NATO.