Iohannis: Fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul pentru ca autoritățile să poată acționa© businessmagazin.ro

Iohannis: Fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul pentru ca autoritățile să poată acționa

, 4 știri, 70 vizualizări

Klaus Iohannis a cerut joi ca cetățenilor să le fie transmis un mesaj unitar, motiv pentru care șeful statului a făcut apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze în cazul pandemiei.

„Este nevoie ca împreună, uniți, autorități, politicieni, jurnaliști, societate civilă, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetățenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenței lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze pentru protejarea sănătății oamenilor”, a declarat Klaus Iohannis.

El a făcut un apel de colaborare loială între instituțiile fundamentale ale statului.

„Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieții românilor și protejarea cetățenilor țării noastre. În astfel de momente de cumpănă pentru o întreagă țară, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălțimea funcțiilor deținute.