Iohannis i scrie lui Dăncilă de ce i-a respins pe Laufer și Vasilescu, propuși miniștri la Dezvoltare, respectiv Transporturi6Foto© romaniatv.net

Iohannis i scrie lui Dăncilă de ce i-a respins pe Laufer și Vasilescu, propuși miniștri la Dezvoltare, respectiv Transporturi

, 10 știri, 71 vizualizări

Șeful statului i-a trimis premierului scrisorile în care motivează oficial de ce nu a fost de acord cu numirea miniștrilor propuși de Viorica Dăncilă, adică și pe cei din primul val de nominalizări, Ilan laufer și Lia Olguța Vasilescu, dar și din al doilea val, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

Redăm prima scrisoare, referitoare la respingerea lui Ilan Laufer și a Liei Olguța Vasilescu

„Prin adresa nr. 5/6608 din data de 19 noiembrie 2018, ați propus numirea domnului Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, respectiv a doamnei Lia-Olguța Vasilescu în funcția de ministru al transporturilor, ca urmare a propunerii de revocare din aceste funcții a domnului Paul Stănescu, respectiv a domnului Lucian Șova.

În ceea ce privește propunerea de numire a domnului Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice constat că din documentația ce însoțește propunerea transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului.