Iohannis: Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noștri6Foto© antena3.ro

Iohannis: Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noștri

, 14 știri, 20 vizualizări

Cu ocazia Zilei Pompierilor din RomâniaKlaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj în care i-a felicitat pe aceștia pentru efortul depus în misiunile lor. Mesajul a fost prezentat de către Ion Oprișor, Consilier Prezidențial - Departamentul Securității Naționale, în cadrul ceremoniei de omagiere a eroilor pompieri organizate la București.

"Aducem un omagiu pompierilor care au plătit tributul suprem în nobilele lor eforturi de a salva viețile celor aflați în situații de urgență. Pompierii din România își desfășoară activitatea într-un mediu complex și periculos, expunându-se în mod constant pericolelor pentru a proteja viețile și bunurile cetățenilor. Demonstrează un curaj autentic, alimentat de dorința sinceră de a ajuta și de a proteja. Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noștri, iar gândurile noastre se îndreaptă astăzi și către cei răniți în acele explozii devastatoare.

Solicit autorităților statului să nu aibă niciun fel de toleranță față de cei care încalcă legile țării. Colaborarea eficientă dintre instituții guvernamentale, societate civilă și cetățeni în ceea ce privește pregătirea pentru situațiile de urgență trebuie să devină regula, și nu excepția", se arată în mesajul președintelui.