Ion Țiriac, despre descalificarea lui Djokovici: Arbitra trebuia să se uite la meci2Foto© stirileprotv.ro

Ion Țiriac, despre descalificarea lui Djokovici: Arbitra trebuia să se uite la meci

, 5 știri, 63 vizualizări

Fostul jucător susține că o parte de vină îi aparține și arbitrei, care „trebuia să se uite la meci”. Țiriac a amintit de finala turneului de juniori de la US Open din 1983, când suedezul Stefan Edberg nu a fost descalificat după ce l-a lovit cu mingea pe arbitrul de linie Richard Wertheim. Acesta a căzut din scaun și s-a lovit la cap, murind după cinci zile petrecute în spital.

„Nu e pentru prima oară când un arbitru e lovit de o minge. Cu foarte mulți ani în urmă, un suedez, încă junior, servește, lovește arbitrul de linie cu mingea, omul cade, se lovește cu capul de pământ și moare. Djokovic a mai făcut o agresiune a mingii înainte de a lovi arbitra, putea fi pedepsit cu «warning». El, aruncând mingea, lovește o arbitră care nu știu dacă se uita la meci”, a declarat Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.

„Foarte dificil de spus dacă s-ar fi procedat la fel cu Serena, Nadal sau Federer. Dar e dificil de crezut că s-ar fi procedat la fel cu numărul unu mondial, cu 20.000 de oameni acolo. Nu a fost o agresiune gravă. Arbitra trebuia să se uite la meci, mingea aia a venit cu 40-50 km/h. Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru!”, a mai declarat Țiriac.