Iranul a adus în mod deliberat Orientul Mijlociu pe marginea prăpastiei, declară șefa diplomației germane2Foto© stirileprotv.ro

Iranul a adus în mod deliberat Orientul Mijlociu pe marginea prăpastiei, declară șefa diplomației germane

, 10 știri, 94 vizualizări

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a făcut duminică un apel la reținere maximă după atacul Iranului asupra Israelului, reamintindu-le membrilor organismului mondial că actele de represalii care implică folosirea forței sunt interzise de dreptul internațional.

"Orientul Mijlociu este pe marginea prăpastiei. Popoarele din regiune se confruntă cu un pericol real al unui conflict devastator la scară largă. Acum este momentul să dezamorsăm și să dezescaladăm situația", a declarat Guterres în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

Ministrul de externe al Arabiei Saudite, prințul Faisal bin Farhan bin Abdullah, a avut duminică seara o convorbire telefonică cu omologul său iranian Hossein Amirabdollahian, în timpul căreia au discutat despre evoluțiile din regiune după ce Iranul a lansat drone și rachete asupra Israelului, a relatat agenția saudită de presă de stat.