Irina Begu a abandonat meciul cu Tereza Mrdeza de la Karlsruhe© romanialibera.ro

Irina Begu a abandonat meciul cu Tereza Mrdeza de la Karlsruhe

, 8 știri, 27 vizualizări

Irina Begu a încheiat prin abandon Challenger-ul din seria WTA 125K de la Karlsruhe. Croata Tereza Mrdeza, locul 204 în clasamentul mondial, conducea pe tabelă 6-3, 2-1 în momentul în care românca s-a retras, după o oră de joc în optimi. Irina o învinsese pe croată în minimum de seturi, la 5 și la 2, în urmă cu o săptămână, în primul tur al unui turneu WTA de la Palermo.

Irina traversează o perioadă complicată în carieră. Fost număr 22 mondial, Irina abia a revenit în prima sută mondială la începutul acestei săptămâni, având la startul întrecerii din Germania palmares negativ în sezon, 14 victorii și 18 înfrângeri. Săptămâna trecută, la Palermo, Irina a fost învinsă după un meci de aproape trei ore de Jasmine Paolini.

Victoria din primul tur de la Karlsruhe a fost și ea una obținută cu mari eforturi, în fața unei sportive de 35 de ani care s-a specializat pe proba de dublu, din afara Top 600 la simplu. Begu a jucat din nou peste două ore și 50 minute contra Renatei Voracova, evoluția scorului trădând sinusoidele din jocul său.