Isărescu a explicat de ce s-a apreciat leul după moțiunea de cenzură în urma căreia a picat Guvernul Orban4Foto1Video© antena3.ro

Isărescu a explicat de ce s-a apreciat leul după moțiunea de cenzură în urma căreia a picat Guvernul Orban

, 7 știri, 19 vizualizări

"Trebuie înțeles că piața valutară are mulți determinanți. Și faptul că ne-am obișnuit ca un eveniment politic să aibă impact imediat asupra pieței valutare, să spunem că nu este o percepție eronată pentru că evenimentele politice categoric influențează piața, dar evenimentele politice nu sunt singurele.

În ultimele zile, din datele noastre, sunt unele informații pe care le obținem și noi cu o anumită greutate, a acționat în principal faptul că pe piața monetară, așa cum se întamplă de obicei, între 25 ale lunii precedente și 5, 10 în luna curentă, apare o relativă lipsă de lichiditate pentru că firmele, populația, toate își plătesc impozitele la stat, dările la stat, și atunci în contul Ministerului de Finanțe de la BNR apare un surplus, este ca si cum ar steriliza Banca Națională banii respectivi.

Și când pe o asemenea situație apare un vanzător mai important… și acum pot să garantez că nu am fost noi, Banca Națională. A fost un client, pot să bănuiesc, dar ce spun în continuare e pură speculatie, s-o fi gândit și el: băi, pică Guvernul, se depreciază cursul, hai să vând acuma o sumă mai mare ca să câștig, oricine vrea să câștige mai mult, dar nu s-a întamplat.