Isărescu merge astăzi la audieri n Parlament cu ntreg Consiliul de Administrație al BNR4Foto© agerpres.ro

Isărescu merge astăzi la audieri n Parlament cu ntreg Consiliul de Administrație al BNR

, 9 știri, 18 vizualizări

„Am primit, în sfârșit, o invitație validă”, a afirmat joi Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, în cadrul briefing-ului de presă, după ședința de politică monetară.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat, luni, la Parlament, că după audierea de marți a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se va lămuri dacă BNR ”a intervenit sau nu să influențeze ROBOR-ul, dacă BNR a intervenit sau nu să influențeze cursul valutar”.

„Am anunțat cu ceva săptămâni în urmă care sunt temele pe care dorim să le discutăm cu guvernatorul Băncii Naționale, înțeleg că, iată, vine cu întreg Consiliul Administrației, lucru care ne bucură foarte tare, că înțelege într-un final care sunt obligațiile Consiliului de Administrație al BNR. Vom discuta pe marginea ROBOR-ului și a felului în care se calculează acest indice.

Am primit, în sfârșit, o invitație validă
Mugur Isărescu,
Mugur Isărescu merge în Parlament. Guvernatorul BNR va fi…
Pe 12 (februarie, n.r.) am hotărât să mergem tot Consiliul de Administrație. Invitația e și din partea Comisiei de Buget - Finanțe. Deci am primit o invitație, în sfârșit o invitație validă
Mugur Isărescu,
Membrii Consiliului de Administrație al BNR merg marți în…
Au fost invitații transmise pe la vreo 10 studiouri de televiziune. Nu știam în care studiou să mă duc. Acum avem o invitație semnată de doi președinți de comisie, avem o intervenție publică a șefului Senatului, care e normală. Spuneți și dumneavoastră cum ar fi, deci spune cineva să vii undeva și un confrate, tot senator, spune nu domnule, vezi că nu a îndeplinit....scrisoare publică. Nu a îndeplinit criteriile, a făcut un abuz domnul președinte al comisiei respective
Daniel-Cătălin Zamfir,
Membrii Consiliului de Administrație al BNR merg marți în…