Israelul amenință să lase Gaza fără apă, combustibil și energie electrică până când ostaticii vor fi eliberați2Foto© observatornews.ro

Israelul amenință să lase Gaza fără apă, combustibil și energie electrică până când ostaticii vor fi eliberați

, 7 știri, 66 vizualizări

Israel Katz a scris pe rețelele de socializare că niciun "întrerupător electric nu va fi pornit, niciun hidrant de apă nu va fi deschis și nici un camion de combustibil nu va intra" până când ostaticii nu vor fi eliberați.

Israelul se pregătește să lanseze o invazie terestră ca răspuns la masacrele sângeroase desfășurate în 20 de comunități israeliene de grupul islamist palestinian Hamas weekendul trecut, în timpul căreia au fost capturați și zeci de ostatici, în cea mai gravă escaladare din regiune de 50 de ani.

Loviturile Forțelor de Apărare Israelului au ucis cel puțin 33 de persoane în două ore peste noapte, joi, potrivit reporterului local al Al Jazeera, ridicând numărul morților în Gaza la 1.354. Reporterul a spus că avioanele de luptă au atacat case în mai multe zone, iar grupurile de apărare civilă au recuperat cadavrele morților. În unele zone, locuitorii cerneau prin moloz cu mâinile goale, căutând supraviețuitori și cadavre.