Italia intenționează să dea în judecată Pfizer din cauza întârzierilor în aprovizionarea cu vaccin© libertatea.ro

Italia intenționează să dea în judecată Pfizer din cauza întârzierilor în aprovizionarea cu vaccin

, 8 știri, 24 vizualizări

În următoarele zile, Italia intenționează să întreprindă acțiuni în justiție împotriva Pfizer, din cauza întârzierilor legate de vaccinul său împotriva coronavirusului, a anunțat, marți seara, șeful celulei de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri. „Protecția sănătății cetățenilor italieni nu se negociază”, a atenționat Domenico Arcuri într-un comunicat. „Campania de vaccinare nu poate fi încetinită și cu atât mai puțin în ceea ce privește administrarea dozelor de rapel pentru numeroșii italieni care au primit deja prima doză”, a adăugat el.

Vineri, Pfizer și asociatul său BioNTech au anunțat în mod inopinat că nu sunt în măsură să furnizeze cantitatea de doze la care s-au angajat, declanșând nemulțumirea unor țări europene, deja criticate pentru încetineala cu care se desfășoară campania de vaccinare.

A doua zi alianța americano-germană Pfizer/BioNTech a dat asigurări că a pus în aplicare „un plan” pentru a limita la o săptămână întârzierile din livrările vaccinului lor, în condițiile în care Europa avea temeri că livrările ar putea fi întârziate între „trei și patru săptămâni”.