Izolare pentru românii care merg într-un alt stat european9Foto© libertatea.ro

Izolare pentru românii care merg într-un alt stat european

, 25 știri, 125 vizualizări

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu informațiile oficiale comunicate, joi, de către autoritățile olandeze Ambasadei României la Haga, începând cu data de 9 iulie, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos, conform Agerpres.

De asemenea, MAE arată că, potrivit Ministerului olandez al Sănătății, Bunăstării și Sportului, toți pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Țărilor de Jos, indiferent de țara din care sau spre care călătoresc, au obligația de a completa o declarație de sănătate pe propria răspundere. Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificări aleatorii ale pasagerilor, solicitând prezentarea declarației completate și semnate.

Informații cu privire la noua măsură, precum și declarația menționată anterior sunt disponibile pe site-urilewww.government.nl, www.nederlandwereldwijd.nl.