Japonia se confruntă cu o criză demografică fără precedent. Se fabrică mai multe scutece pentru adulți decât pentru copii4Foto© stirileprotv.ro

Japonia se confruntă cu o criză demografică fără precedent. Se fabrică mai multe scutece pentru adulți decât pentru copii

, 7 știri, 61 vizualizări

Compania Oji Holdings, specializată în produse din hârtie, a anunțat că va opri producția de scutece pentru copii în luna septembrie, în contextul unei scăderi abrupte a cererii. Firma a constatat că vânzările au scăzut de la un maxim de aproximativ 700 de milioane în 2001 la 400 de milioane în prezent.

Însă, în ultimul deceniu, vânzările de scutece pentru adulți le-au depășit pe cele pentru copii, iar statisticile recente indică faptul că acest trend va continua. Numărul nașterilor în Japonia a scăzut la un minim istoric de 758,631 în 2023, comparativ cu 1,590,503 decese. Copiii sub vârsta de 15 ani au reprezentat mai puțin de 12% din populația țării în 2022, a declarat televiziunea publică NHK, în timp ce persoanele în vârstă de 65 de ani și peste reprezintă aproape 30% din totalul populației.

Prim-ministrul Fumio Kishida a transmis că rata scăzută a natalității este o "criză socială" și a promis ajutor financiar pentru familii, acces mai ușor la îngrijirea copiilor și concedii parentale mai generoase. Cu câteva excepții, totuși, campaniile guvernamentale naționale și locale de încurajare a familiilor au avut un impact redus.