Jean-Claude Juncker, la București, unde primește titlul Doctor Honoris Causa10Foto1Video© romanialibera.ro

Jean-Claude Juncker, la București, unde primește titlul Doctor Honoris Causa

, 11 știri, 21 vizualizări

Jean-Claude Juncker, fost președinte al Comisiei Europene, a primit joi, 6 aprilie, titlul Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Studii Economice (ASE), într-o ceremonie care a avut loc în prezența președintelui Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

Șeful statului a evocat câteva momente marcante din bogata experiență politică a fostului președinte al Comisiei Europene, arătând că a fost martor al căderii Zidului Berlinului, arhitect al Tratatului de la Maastricht din 1992, președinte al Eurogrupului timp de 8 ani și că a jucat un important rol în reunificarea continentului european.

"Într-o perioadă când Europa se redefinea după căderea regimurilor comuniste, Jean-Claude Juncker a fost un adevărat campion al cauzei europene, aducând alături state mari și mici, noi sau vechi, din Est sau din Vest, pentru a lucra împreună pentru dezvoltare și pentru a depăși diviziunile trecutului. Planul Juncker a avut un rol-cheie în creșterea și consolidarea competitivității economiei europene. Mare parte din reziliența economică atât de necesară în ultimii ani își are originea și în viziunea promovată prin Planul de investiții pentru Uniunea Europeană", a spus Klaus Iohannis.