Judecătoria Constanța a revocat controlul judiciar în privința lui Dan Diaconescu, acuzat de act sexual cu minor8Foto© stirileprotv.ro

Judecătoria Constanța a revocat controlul judiciar în privința lui Dan Diaconescu, acuzat de act sexual cu minor

, 26 știri, 11 vizualizări

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

„Soluția pe scurt: În baza (...), revocă măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă prin nr. 235 din data de 13.04.2023 pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul penal nr. 9546/212/2023, față de inculpatul DCD, (...). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat și pentru procuror. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 08.08.2023", a anunțat Judecătoria, potrivit Agerpres.

La începutul lunii în curs, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar pentru act sexual cu un minor și folosirea prostituției infantile, ambele infracțiuni în formă continuată.

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, a fost reținut pentru 24 de ore, în data de 7 aprilie, el fiind acuzat de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu un minor și cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile, a informat, la acea dată, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. Procurorii au cerut, la acel moment, arestarea preventivă a acestuia, solicitare respinsă însă de către o instanță a Judecătoriei Constanța, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu. Pe 13 aprilie, magistrații Tribunalului Constanța au decis ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar.