Jumătate dintre echipele din Liga I riscă falimentul din cauza coronavirus© romanialibera.ro

Jumătate dintre echipele din Liga I riscă falimentul din cauza coronavirus

, 5 știri, 15 vizualizări

Suspendarea campionatului și pandemia de coronavirus care se extinde cu o viteză foarte mare pot însemna și luarea în calcul a unui scenariu extrem de sumbru pentru Liga 1. Restul campionatului să nu se mai poată disputa și astfel să fie aruncate în aer și sumele aferente din drepturile TV. Suma anuală pe care televiziunile o achită pentru partidele de pe prima scenă este de 28 de milioane de euro, fără TVA.

Banii pentru actuala stagiune au fost achitați în întregime de posturile TV. „Este o practică și la nivelul competițiilor internaționale, sumele sunt achitate în avans", au declarat surse din piața media. Deci, pentru 2019-2020, cluburile, chiar dacă nu vor mai putea juca partidele care mai sunt în programul Ligii 1, au încasat deja întreaga sumă.

Totuși, în cazul în care campionatul nu va mai putea fi reluat, sumele respective ar urma să fie scăzute din contractul pe anul următor. Și cum mai sunt de jucat mai bine de un sfert din numărul total al partidelor stipulate în contract, rezultă că Liga 1 ar avea o pierdere totală în jur de 7,5 milioane de euro!