Juncker, declarația momentului despre Brexit2Foto© wall-street.ro

Juncker, declarația momentului despre Brexit

, 8 știri, 36 vizualizări

''S-a insinuat că obiectivul nostru este să menținem Marea Britanie în Uniunea Europeană cu orice preț. Nu aceasta ne este intenția. Noi nu dorim decât claritate cu privire la viitoarele relații. Și respectăm rezultatul referendumului'', a declarat Juncker într-un interviu publicat duminică de săptămânalul german Welt am Sonntag.

Juncker amintește că ''nu noi am lăsat Marea Britanie, Marea Britanie este cea care lasă Uniunea Europeană''. Șeful Comisiei Europene consideră că ''nu este deloc rezonabil din partea opiniei publice britanice să creadă că doar Uniunii Europene îi revine sarcina să propună o soluție la toate problemele britanice viitoare''.

''Rugămintea mea este următoarea: puneți-vă de acord și apoi spuneți-ne ce vreți. Sunt deja luni bune de când aveți pe masă propunerile noastre'', a avertizat Juncker, referindu-se la Brexit, și a adăugat că, în condițiile în care ''Camera Comunelor susține acordul privind Brexit-ul la jumătatea lunii ianuarie (votul asupra acordului privind Brexit-ul este programat în Camera Comunelor la 15 ianuarie 2019 - n.r.), atunci vom începe să pregătim încă de a doua zi viitoarea relație între Marea Britanie și Uniunea Europeană, fără să mai așteptăm 29 martie'' 2019.