Jurnalul lui Traian Băsescu3Foto© catavencii.ro

Jurnalul lui Traian Băsescu

, 6 știri, 221 vizualizări

Zoom Jurnalul lui Traian Băsescu

Nu-mi vine să cred,iar mi s-a întâmplat. Eram la barul Parlamentului European, urmăream cu privirea un pahar de whisky și, când să-l iau ca să-l duc la gură, ospătarul mi-a atras atenția că e băutura unui coleg. Da? i-am zis eu de colo. Dacă nu e a mea, să nu fie nici a lui. Și am scuipat cu sete în pahar. Îți dai seama, dragă jurnalule, că nu s-a mai atins nimeni de paharul de whisky, mai ales acum, pe pandemie, când nimeni n-are chef să guste saliva diluată în băutură a unui cetățean care vine dintr-o țară cu 1.700 de cazuri pe zi.

Mâine e ziua cea mare. Ziua în care se va dovedi că dreapta nu face nimic fără mine. Nicușor o să-și smulgă lațele alea din cap că n-a vrut să-mi ia partidul în alianță. Orban o să-și facă chitara guler. Barna o să-și smulgă singur ochelarii de la ochi și o să-i joace în picioare. Abia aștept să mă uit la ei pe sub cortina pleoapei care stă să mi se-nchidă peste ochiul stâng. Ce poetic mă exprim, dragă jurnalule! Avea dreptate Horia-Roman Patapievici, absintul ăla face minuni. Patibular ipochimenul, chiar dacă-i cam atârnache!

P.S. Mi-am notat ultima observație doar ca să-mi amintesc mâine și să caut cuvintele în dicționar. Habar n-am ce înseamnă.