Karim Benzema depune plângere împotriva ministrului francez de Interne după ce a fost acuzat de legături cu Frăția Musulmană5Foto© libertatea.ro

Karim Benzema depune plângere împotriva ministrului francez de Interne după ce a fost acuzat de legături cu Frăția Musulmană

, 7 știri, 49 vizualizări

Această plângere vine după ce ministrul de interne francez Gerald Darmanin a declarat marți că Karim Benzema este „în legături notorii cu Frăția Musulmană”. Între timp, consilierii ministrului au încercat să clarifice acuzația spunând că Benzema, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2022, are „o lentă derivă spre un islam dur, riguros, caracteristic ideologiei Frăției”.

Frăția Musulmană, creată de șeicul Hassan Al-Banna în Egipt în 1928, este cea mai veche și mai mare organizație musulmană din lume. În unele țări, precum Bahrain, Egipt, Rusia, Siria, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, e considerată grupare teroristă. Gruparea palestiniană Hamas s-a format ca ramură politică a Frăției în Gaza în decembrie 1987.

„Karim Benzema nu a avut niciodată cea mai mică relație cu această organizație. De asemenea, a ales să locuiască în Arabia Saudită (nr. unde evoluează acum ca fotbalist la Al Ittihad), care a decretat Frăția organizația teroristă menționată, ceea ce Franța nu a făcut niciodată”, a spus avocatul Hugues Vigier.