KFC și Taco Bell au fost locomotivele Sphera în primul semestru. Compania a făcut profit istoric3Foto© wall-street.ro

KFC și Taco Bell au fost locomotivele Sphera în primul semestru. Compania a făcut profit istoric

, 16 știri, 14 vizualizări

Sphera Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanțurilor de restaurante KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, a raportat pentru S1/2023 un profit net de 19,4 mil. lei de la pierderi de 8,7 mil. lei în S1/2022, în timp ce veniturile grupului s-au majorat cu 14,8% an/an până la 695,6 mil. lei.

Oficialii companiei spun că această redresare se datorează performanței puternice a KFC România și KFC Moldova, care împreună au înregistrat un profit net combinat de 27,5 mil. lei, precum și subsidiarei KFC Italia care a atins pragul de rentabilitate, datorită unui control eficient al costurilor și optimizării activităților, incluzând închiderea a două restaurante neperformante.

Profitul operațional al restaurantelor a ajuns la 60,6 mil. lei în primele șase luni, în creștere cu 136,3% an/an, datorită performanței îmbunătățite la nivelul tuturor brandurilor, având contribuții semnificative KFC România (52,2 mil. lei, plus 69,7%) și KFC Italia, care a trecut de la o pierdere operațională a restaurantelor de 3,4 mil. lei la o valoare pozitivă de 6,7 mil. lei.