Klaus Iohannis a cheltuit în primele 5 luni din 2023 aproape tot bugetul Administrației Prezidențiale pentru deplasări externe2Foto© realitatea.net

Klaus Iohannis a cheltuit în primele 5 luni din 2023 aproape tot bugetul Administrației Prezidențiale pentru deplasări externe

, 5 știri, 34 vizualizări

Peste 25 de milioane de lei au costat deplasările externe ale președintelui Klaus Iohannis în perioada ianuarie - mai 2023, potrivit unui răspuns al Administrației Prezidențiale pentru Europa Liberă. Suma reprezintă aproape tot bugetul de 27 de milioane de lei prevăzut la începutul anului.

Japonia, Emiratele Arabe și un turneu de 11 zile în America de Sud s-au numărat printre deplasările externe făcute de președintele Iohannis în primele cinci luni ale anului. În total, 25.260.765 au costat deplasările (aproximativ 5 milioane de euro), potrivit datelor Administrației Prezidențiale.

„Cheltuielile efectuate de Administrația Prezidențială în anul 2023 pentru deplasările externe sunt în concordanță cu agenda activităților de politică externă a Președintelui României, aferentă anului curent”, transmite Administrația Prezidențială.