Klaus Iohannis a fost amendat de CNCD pentru discursul privind Autonomia Ținutului Secuiesc10Foto© mediafax.ro

Klaus Iohannis a fost amendat de CNCD pentru discursul privind Autonomia Ținutului Secuiesc

, 47 știri, 125 vizualizări

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 20 mai 2020 a decis să îl amendeze pe fostul președinte al Romaniei. Membrii CNCD spun că Traian Băsescu a facut afirmații discriminatorii la adresa romilor.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a anunțat decizia într-un comunicat de presă:

„Afirmația domnului Traian Băsescu: „Uite, cred că și aici, s-a dovedit o dată în plus că bunătatea și toleranța românilor până la urmă ajung să le aducă prejudicii, Pentru că, în mod artificial, i-am numit romi prin 1991 (..). Acuma tot ce vedeți aici să știți că se petrece și in străinătate, iar acolo se vorbește despre români. Această minoritate a făcut o imagine deplorabilă poporului român.

Este timpul să o spunem și, până la urmă, să renunțăm și la această fantasmagorică denumire de romi. Ei sunt țigani. Asta este etnia despre care vorbim. Și așa trebuie să o numim! Grupările de țigani trebuie sa înțeleagă că nu pot fi tolerate cu modul lor de viață. Ori se înscriu în civilizația poporului român, ori, dacă nu, o să se ciocnească mereu de poliție și jandarmerie.

Jó napot kívánok, PSD! […] Jó napot, Ciolacu!
Klaus Iohannis,
Traian Băsescu, reclamat și el la CNCD pentru afirmații „incitatoare…