Klaus Iohannis: Ideea de pact este bună dacă vine după o validare4Foto© hotnews.ro

Klaus Iohannis: Ideea de pact este bună dacă vine după o validare

, 12 știri, 14 vizualizări

"Vedeți, acum suntem practic în campanie electorală, chit că formal suntem în campania preelectorală, și toți competitorii încearcă să prezinte abordări și chestiuni atractive pentru electorat. Până aici, nimic rău. Însă, trebuie să înțelegem că ce se face acum cu acest pact, și au încercat alții să vină cu tot felul de documente tip pact, sunt acțiuni electorale. Le citim și trecem mai departe.

Însă ideea de înțelegere transpartinică, ideea de pact este bună dacă vine după o validare, și eu am venit în fața națiunii de două ori cu asemenea document", a spus Iohannis, răspunzând unei întrebări privind respectiva inițiativă a premierului.

"Prima dată, imediat după ce am fost ales de peste 6 milioane de români în noiembrie 2014, am venit cu un pact care s-a dovedit a fi extrem de benefic pentru România, vă amintiți acel pact pentru Apărare, prin care am stabilit să alocăm 2% din PIB pentru Apărare. Un pact care ne-a adus foarte bună vizibilitate și ne-a dus în centrul atenției și în Uniunea Europeană și, evident, în NATO.